Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zsírégető-koleszterincsökkentő TLC diéta
  2023-02-26 11:36:17, vasárnap
 
  Folyamatosan égeti a zsírt, és csökkenti a rossz koleszterinszintet: így működik a TLC-diéta
A TLC-diéta nemcsak fogyaszt, de a koleszterinszintet is csökkenti.

A TLC-étrend tartós megoldási lehetőséget kínál egyszerűen, ha nemcsak a testsúlyodat, de ezzel a rossz koleszterinszintedet, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is szeretnéd csökkenteni.

A TLC-diéta egy rövidítés, amely a Therapeutic Lifestyle Changes, azaz terápiás célú életmódváltás szavakból áll össze. Az American Heart Association által támogatott étrendet akkor érdemes kipróbálnod, ha a súlyod mellett az egészséged is éppoly fontos.

Hogyan működik a TLC-diéta?
Ez a diétás módszer a magas rosttartalmú, valamit a lassú felszívódású szénhidrátban és fehérjékben gazdag ételek fogyasztását javasolja, miközben redukálja az egészségtelen telített zsírokat és iparilag előállított transzzsírokat, amelyek köztudottan növelik a rossz - LDL - koleszterinszintet, miközben csökkentik a jó - HDL - koleszterin szintjét. A transzzsírok fogyasztását azért is érdemes csökkenti, mivel az ajánlott határérték feletti fogyasztása növelheti a szívbetegségek, valamint a szívinfarktus kockázatát is. Az Egészségügyi Világszervezet - WHO - jelentése szerint évente 540 ezer haláleset köthető a nem megfelelő mennyiségű transzzsírsavak fogyasztásához.

A TLC-diéta során vissza kell fognod ezeknek a zsíroknak a fogyasztását, és minél több rostban gazdag zöldséget, gyümölcsöt, teljes értékű gabonát, valamint fehérjét kell fogyasztanod. Az egészség megőrzése, valamint a koleszterin csökkentése érdekében a nők 1800, a férfiak napi 2000 kcal-t fogyaszthatnak, amennyiben a heti egy-másfél kilós fogyás is cél, úgy ez 1200 vagy 1600 kalóriára módosul. A napi menü 25-35%-a álljon zsírokból, és a napi kalóriaadagod legfeljebb 7%-a származzon telítetlen zsírokból. A WHO iránymutatása szerint a felnőttek koleszterinbevitele 2000 kcal esetén ne lépje túl a napi 220 milligrammot, 1200 vagy 1600 kcal esetén pedig a megközelítőleg 100-150 milligrammot.

Mit ehetsz, és mit nem?
Érdemes a minimálisra csökkenteni az olajban sült húsok fogyasztását, a csomagolt süteményeket, a feldolgozott élelmiszereket és készételeket, az olajban sült rágcsákat és chipseket, valamint bizonyos gyorsétteremi ételeket, előrecsomagolt salátaönteteket, porokat. A menüdbe emeld be a bőr nélküli, sovány húsokat, például a pulykát és a halat, és napi 2-3 adag zsírszegény tejterméket fogyassz. Napi négy adag zöldség és gyümölcs kapjon helyet a tányéron, ennek egynegyedét pedig lassú felszívódású szénhidrátokkal pakold meg, mint például a rostokban gazdag bulgurral, kuszkusszal, basmati rizzsel vagy quinoával.

Lehetőség szerint a sófogyasztást is korlátozd, hiszen ez is növeli a szívbetegségek, valamint a stroke kockázatát, miközben a túlzott sófogyasztás a vesére sincs jó hatással. A nátrium egyébként is a szövetekből vizet von el, amit hastájékon köt meg, ez pedig látványban sokkal vastagabb külsőt eredményez, mennyiségileg akár két-három kilóval is többet mutathat a mérleg.

A diéta mellett a mozgásról se feledkezz meg. Érdemes napi 30 percet alacsony vagy közepes intenzitással mozogni, legyen meg a napi 10 ezer lépés, de egy könnyed kocogást vagy bármilyen más kardioedzést is beiktathatsz.

Napi mintaétrend
Reggeli: egy csésze zabpehely zsírszegény tejjel és mazsolával, egy csésze kávé.

Tízórai: egy alma vagy banán.

Ebéd: csirkemell egy csésze főtt basmati rizzsel, egy adag zöldségsalátával. Két deci cukrozatlan jeges tea.

Uzsonna: 10 szem dió vagy mandula.

Vacsora: Epres spárgasaláta rukkolával, 5 dkg feta sajttal, lazaccal.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Címkék: zöldségsalátával, szénhidrátokkal, salátaönteteket, transzzsírsavak, fogyasztásához, világszervezet, fogyaszthatnak, szívbetegségek, megközelítőleg, előrecsomagolt, megbetegedések, élelmiszereket, transzzsírokat, iránymutatása, életmódváltás, egészségtelen, gyorsétteremi, sófogyasztást, kalóriaadagod, szénhidrátban, szívinfarktus, intenzitással, mennyiségileg, készételeket, fogyasztását, felszívódású, transzzsírok, feldolgozott, egészségügyi, fogyasztanod, milligrammot, rosttartalmú, folyamatosan, süteményeket, sófogyasztás, testsúlyodat, súlyod mellett, diétás módszer, magas rosttartalmú, lassú felszívódású, egészségtelen telített, ajánlott határérték, szívinfarktus kockázatát, egészség megőrzése, koleszterin csökkentése, férfiak napi, heti egy-másfél, napi menü, napi kalóriaadagod, megközelítőleg 100-150, minimálisra csökkenteni, olajban sült, Zsírégető-koleszterincsökkentő TLC, Therapeutic Lifestyle Changes, American Heart Association, Egészségügyi Világszervezet,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Nagyi telefonál  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Mi lenne ha  Nagyon különös  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Hiányzik  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Tavaszi kép  Paul David Tripp Április 21  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Bounty krémes  képre írva  Jónás Tamás – Végtelen b...  képre írva  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Nevem  A Megváltó szolgálatában  Minden harmadik...  Nem tudhatod  Paul David Tripp Április 19  A jó emberek mindig szépek mar...  Akik bántanak téged  Png cica  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Adakozás  Reménység és erő Krisztustól e...  Png férfi  Png férfi  Kellemes délutánt kívánok  A Megváltó szolgálatában  Leonardo da Vinci gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Sose bánj semmit  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Egy lelki imádság  Reménység és erő Krisztustól e...  Julian Brass gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nem számIt  Éretlen vers  Png rózsa csokor  Szívem  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alázat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  képre írva  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy hatékony szolga  Png férfi  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png kutya  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Zsolnay Vilmos világhírű kera... 
Bejegyzés Címkék
súlyod mellett, diétás módszer, magas rosttartalmú, lassú felszívódású, egészségtelen telített, ajánlott határérték, szívinfarktus kockázatát, egészség megőrzése, koleszterin csökkentése, férfiak napi, heti egy-másfél, napi menü, napi kalóriaadagod, megközelítőleg 100-150, minimálisra csökkenteni, olajban sült, csomagolt süteményeket, feldolgozott élelmiszereket, menüdbe emeld, rostokban gazdag, stroke kockázatát, túlzott sófogyasztás, vesére sincs, nátrium egyébként, szövetekből vizet, diéta mellett, könnyed kocogást, csésze zabpehely, csésze kávé, alma vagy, csésze főtt, adag zöldségsalátával, zöldségsalátával, szénhidrátokkal, salátaönteteket, transzzsírsavak, fogyasztásához, világszervezet, fogyaszthatnak, szívbetegségek, megközelítőleg, előrecsomagolt, megbetegedések, élelmiszereket, transzzsírokat, iránymutatása, életmódváltás, egészségtelen, gyorsétteremi, sófogyasztást, kalóriaadagod, szénhidrátban, szívinfarktus, intenzitással, mennyiségileg, készételeket, fogyasztását, felszívódású, transzzsírok, feldolgozott, egészségügyi, fogyasztanod, milligrammot, rosttartalmú, folyamatosan, süteményeket, sófogyasztás, testsúlyodat, beiktathatsz, spárgasaláta, kardioedzést, lehetőséget, fehérjékben, mintaétrend, zsírszegény, koleszterin, fogyasztása, kipróbálnod, csökkentése, cukrozatlan, szövetekből, association, minimálisra, egynegyedét, csökkenteni, előállított, köztudottan, kuszkusszal, érrendszeri, tejterméket, therapeutic, egészséged, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4013
  • e Hét: 28904
  • e Hónap: 60390
  • e Év: 265091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.